Христо Панчугов: Реформаторският блок трябва до роди нова дясна партия
Христо Панчугов: Реформаторският блок трябва до роди нова дясна партия / Dariknews.bg, архив

"Трябва да имаме ясно изразена политическа воля - на база на общата ни идентичност, със съзнание за огромната отговорност, която носим, с убеденост, че целта е по-голяма от нас - да създадем нова единна политическа партия." Това е призовал председателят на "Синьо единство" Христо Панчугов по време на среща на областните председатели на партиите от Реформаторския блок.

„Най-голямата опасност пред Реформаторския блок е да създадем за пореден път една коалиция на оцеляването, съшита с бели конци и тя да е въплъщение на всичко това, срещу което се борим – неискреността“, е подчертал още Панчугов.

"Ако искаме да променим България, ние първо трябва да променим себе си", казал той и настоял Реформаторският блок да се изгради така, че да даде собствен пример за нов модел на правене на политика.

„Пред нас стои гигантска пропаст, а една пропаст никога не се преодолява с малки стъпки. Тя се преодолява с един решителен скок“, каза Панчугов и изрази увереност, че хората в залата имат смелостта да направят този скок.

"Синьо единство" е първата от партиите в Реформаторския блок, чието национално ръководство даде мандат на председателя Христо Панчугов да преговаря за единна партия. Това стана в края на миналата седмица в Габрово.