Евроуикенд на безопасното шофиране
Евроуикенд на безопасното шофиране / netinfo
Евроуикенд на безопасното шофиране ще се проведе в Габрово на 29 и 30 ноември в рамките на проект “Аз шофирам безопасно, а ти?”, финансиран по Комуникационната стратегия на Република България за ЕС. Проектът е разработен с помощта на експерти от Областна администрация – Габрово.

Целта е да се разяснят ефективните мерки за безопасно шофиране, заложени в Европейската харта за безопасно шофиране и да се насърчат водачите на превозни средства да знаят и спазват правилата за безопасност на движение и шофиране в Европа.

Дните за безопасно шофиране ще включват различни инициативи – демонстрация как преминава технически преглед на един автомобил, анализ на шофьорските умения и индивидуална оценка за всеки участник, изпитване по маршрут в градски условия с навигационна система GPS, движение по рискови симулатори на полигон.

Откриването ще е на 29 ноември в 9 часа пред Спортната зала и тогава желаещите ще могат да се запишат за участие. В инициативата ще се включат служители от КАТ Габрово и членове от OFF ROAD клуба. Ще се използват и test-drive автомобили на Тойота, Форд и Ситроен.

Всички инициативи в дните на безопасното шофиране са достъпни за всички и са безплатни.