Награди за предприемачество
Награди за предприемачество / debati.bg
Имате ли проект, който да подкрепя предприемачеството? Ако е така, защо не участвате в конкурса, организиран от Европейската комисия - Европейските награди за насърчаване  на предприемачеството. Краен срок за приемане на кандидатурите е 22 май, 2018 г. 

Андрей Новаков в Габрово: Одобрените кандидати по програма A.L.E.C.O. ще получат над 3500 евро финансиране за стаж в чужбина

Целта на конкурса е да бъдат отличени най-успешните дейности и инициативи, подкрепящи предприятията и предприемачеството, в Европа и в частност - в България, служат за пример при прилагането на политики и практики в тази област, повишават  вниманието относно значимостта на предприемачеството, насърчават и вдъхновяват бъдещите предприемачи.

Информационна борса за бъдещите студенти

В конкурса могат да участват национални, регионални и местни публични институции и публично-частни партньорства от всички държави-членки  на ЕС, Норвегия, Исландия, Сърбия и Турция.

Кандидатурите трябва да се отнасят до започнати или скорошни инициативи, насърчаващи предприемачеството, оказали са значително влияние върху въпросния регион или място и показват нарастващ напредък за период от две години. За подбора на кандидатурите решаващи ще бъдат следните критерии: оригиналност, устойчивост и въздействие на инициативите върху местната икономика. Ще се има предвид и приложимостта на идейния подход другаде в Европа.