Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ 
Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“  / DarikNews.bg
Кандидатстудентска информационна борса ще се проведе в Габрово на 6 март в Регионална библиотека "Априлов - Палаузов" – отдел „Изкуство”, централна сграда. Откриването е в 10&00 часа.

 Информационната борса в полза на бъдещи студенти се организира всяка година от регионалното бюро на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в партньорство и чрез домакинството на Регионалната библиотека в Габрово. На нея кандидат-студентите  получават актуална информация за различните висши учебни заведения в страната, за вариантите за кандидатстване, полагане на различни изпити, специалности, форми и възможности за гъвкаво обучение.

На разположение ще бъдат материали като справочници на университети и колежи, помощни материали за предварително обучение, рекламни материали.

Младежите най-често се интересуват от видовете специалности и с какви изпити се кандидатства за тях, признават ли се матурите и какви са таксите за обучение в различните ВУЗ, сред които като най-желани се открояват УНСС, СУ „Св. Климент Охридски”, Икономически университет – Варна, Медицинска академия, ПУ „Паисий Хилендарски”, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Технически университет – София  и ТУ – Варна и др.