Дряновските ученици отново са сред първите в Областното първенство по шах
Дряновските ученици отново са сред първите в Областното първенство по шах / Дарик Габрово

 

Ученическите игри от Областното първенство по шах се проведоха в СОУ „Максим Райкович" в Дряново, съобщават от общинската администрация. Те бяха открити от кметът на Дряново д-р Иван Николов и ресорният заместник-кметът по образование Даниела Василева. В надпреварата се включиха общо 32-ма участници от четирите общини в областта - Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново, разделени в отбори в две възрастови групи.

Във възрастовата група от 5-ти до 7-ми клас, отборно първи се наредиха децата от Основно училище „Неофит Рилски" - Габрово. На второ място, но с равен брой точки с победителите, се класира отборът на СОУ „Максим Райкович"- Дряново. Почетното трето място зае отборът на СОУ „Васил Левски " - Севлиево, а четвърти станаха шахматистите от Основно училище „Васил Левски" - Плачковци.

Във възрастова група от 8-ми до 10-ти клас, първото място извоюва отборът на ПМГ „Акд. Ив. Гюзелев" в Габрово, а втори станаха шахматистите от Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов" - Дряново. Трети в тази възрастова група се класира отборът на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево.