Детска градина Младост се включи в Националната седмица на четеното
Детска градина Младост се включи в Националната седмица на четеното / ЦДГ Младост
ЦДГ „Младост”, както и всички детски заведения в община Габрово, се включиха в Националната седмица на четенето. Инициативата е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014- 2020).
Всеки от дните на предстоящата седмица малчуганите и екипът на ЦДГ „Младост” ще посветят на приказките, книгите и удоволствието от надникването във вълшебния им свят.
Празнично представяне на любими приказни герои вече направиха децата от група „Дъга”.
Днес децата от подготвителните групи участват в състезанието „Най-добър разказвач”.
Четвъртък е посветен на Маратон на четенето, в който са поканени представители на институции, свързани с образованието на Габрово.
От Регионален исторически музей ще запознаят децата с историята за създаването на нашия роден град.
От Музея на образованието ще представят стари издания на детски книги.
От Детски отдел на Регионална библиотеката „Априлов- Палаузов” са избрали приказни книжки от фонд си.
В четвъртък в детската градина ще гостуват и най-добрите в четенето на приказки - бабите, защото надсловът му е „С баба приказки разказвам”.
Петъчният ден е посветен на инициативите за подаряване на детски книжки. Поканени са родителите, а децата са подготвили изненада, заедно с малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип, разположен в съседство.
Преди десет дни ЦДГ „Младост” отбеляза своята 30-годишнина с поредица инициативи, но една от най-главните цели е създаването на любов към книгата, готовност за учене през целия живот и възпитание в духа на националните и общочовешки ценности.