Д-р Николов: Четири години не стигат за бакиите, които заварих
Д-р Николов: Четири години не стигат за бакиите, които заварих / netinfo

Няма да ми стигнат четири години, за да оправя бакиите, които заварих, когато встъпих в длъжност. Смятах, че в предишния мандат общинската администрация е разработила проекти и предстои усвояване на средствата от фондовете, но няма такова нещо. Това каза днес кметът на Община Дряново д-р Иван Николов. Той отчете свършеното през първите 100 дни от своето управление.

Според д-р Николов има проблеми с реализацията на повечето от разработените в предходния мандат проекти, например, за изграждането на водопровода в с. Гостилица, за водоснабдяването и канализацията на кв. Изгрев. Други от разработките са спрени или не са получили одобрение, но въпреки това общината е плащала на консултанти. В момента в Дряновска община се извършва финансова ревизия като резултатите от нея ще бъдат оповестени на по-късен етап.

Според д-р Николов управлението на общинската администрация през миналия мандат също е било неефективно. След направен анализ е предложена и вече е реализирана нова структура с четири дирекции и двама заместник кметове.