Четвъртият конгрес на НДСВ се открива в Габрово
Четвъртият конгрес на НДСВ се открива в Габрово / netinfo
Повече от 1200 делегати ще участват в Четвъртия конгрес на НДСВ, който се открива днес в Габрово. Над 500 са гостите от страната. Своето присъствие на конгреса се потвърдили либералните партньори на партията от чужбина и еврокомисарят по въпросите на потребителите Меглена Кунева.

В Габрово ще бъдат и лидерите на коалиционните партньори БСП и ДПС Сергей Станишев и Ахмед Доган. Покани са изпратени до различни политически партии, обществени организации и др. в страната. Единствено не са поканени представители на Българска нова демокрация и Атака.

Очаква се конгресът да бъде открит точно в 11 часа с приветствено слово на лидера на партията Симеон Сакскуборгготски. По време на форума ще бъде направен критичен анализ на свършеното до сега, ще се гласуват промени в Устава и в наименованието на партията.

Ще бъдат обсъдени три резолюции, свързани с предприемането на законодателни мерки срещу купуването на гласове, с реформата в МВР и с мерките, които трябва да предприеме страната за преодоляване последиците от световната финансова криза. На форума ще бъде гласуван и предизборен манифест. Според председателя на щаба по подготовката на конгреса Христина Христова предложените промени в Устава са в посока отваряне на партията към нейните членове и симпатизанти и към увеличаване на демократичните принципи в НДСВ.