Ценка Йонкова се срещна със зам.-министър Тенева
Ценка Йонкова се срещна със зам.-министър Тенева / DarikNews.bg

Ценка Йонкова, зам.-областният управител на Габрово, отговарящ за ресорите образование, култура и социални дейности, проведе работна среща със зам.-министъра на образованието Атанаска Тенева.

Поводът за срещата е предстоящото честване на 40-годишнината на Националния музей на образованието в Габрово. Обсъдено е честването да има национален характер и да премине под патронажа на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова, вероятно в месеца на българската писменост и култура.

Йонкова определи като ползотворна срещата и допълни, че се работи по програмата за честването, част от която да бъдат и национална конференция и традиционната церемония по връчване на отличия за най-добрите учители от самия министър на образованието и науката.

Зам.-областният управител обясни още, че в хода на разговора са се коментирали промените в Закона за предучилищното образование, които ще бъдат внесен до края на месец февруари, а що се касае до Закона за професионалното образование - промените там са внесени и ще бъдат приети.