Близо 400 деца от Габрово се включиха в проект за инвънкласни дейности
Близо 400 деца от Габрово се включиха в проект за инвънкласни дейности / netinfo

Близо 400 деца на възраст от 7 до 18 години от 4 габровски училища са се включили в проекта на Община Габрово „Моето училище - моята изява". В продължение на 14 месеца учениците от НАГ „Васил Априлов", ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", ПТГ „Д-р Никола Василиади" и СОУ „Отец Паисий" са вземали участие в клубове по художествени и спортно туристически дейности, взаимопомощ и училищна адаптация. Проведени са туристически походи и два спортни празника - през ноември миналата година и през май.

Целта на проекта е била да се утвърди училищното пространство като предпочитана от младите хора територия за изява и прекарване на свободното от учебни занятия време чрез разширяване на на извънкласните и извънучилищни форми на обучение.

Въпреки че проектът е приключил, много деца и техните родители желаят да продължат заниманията и през лятото, каза неговият ръководител Венелин Велчев. Затова дейностите са продължени и през летните месеци.

След приключването на този, предстои реализирането на вече спечеленият проект „МОГА", съобщи зам.-кметът на Общината д-р Нели Савчева. Той предвижда надграждане на досегашния и осигуряване на неговата устойчивост. Освен увеличаване броя на учениците, ще бъдат включени и още извънкласни дейности - екстремни спортове и народно творчество, както и превантивни  - полово предавани болести и борба със затлъстяването.