Антон Антонов с нова изложба
Антон Антонов с нова изложба / netinfo

На 19 януари, дряновецът Антон Антонов за пореден път ще изложи свои платна и рисунки в изложбените зали на Съюз на българските художници на Шипка 6. Експозицията включва рисунки - пастели и масло, създадени през последните няколко години, без да са обединени или подвластни само на една посока в артистичното му дирене и име. По тази причина платната повтарят наименования като „Утро", „Момичета", „Пролет","Ден и нощ".

Роден през 1962 г. в София, днес Антон Антонов е сред най-популярните и продуктивни български артисти на четката. Първата му самостоятелна изложба е в далечната 1989 г. в Художествената галерия в Сливен - „16 портрета", а последната в дом "Витгенщайн" във Виена /Австрия/ от 2008 година.

 Дряновецът е редил самостоятелни изложби в Словакия, Полша, Италия, Германия, Португалия и др. Негови творби са притежание на колекцията на Кметството в град Шизуока /Япония/, на колекцията на Токийския Университет, на колекцията на Кметството в град Чешка Будьовице, както и на редица частни колекции в Германия, Италия, Гърция, Франция, Белгия, Португалия, Испания, Холандия, Швейцария, Англия, Китай, Република Турция, Република Южна Африка, Съединени Американски Щати и др.