Снимка:
Снимка: / Министерство на икономиката
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Стойността на проектите е над 42 млн. лв., като те ще разкрият 168 нови работни места. Икономическият министър връчи четири сертификата за инвестиция клас „А“. Три от проектите ще бъдат осъществени в Индустриална зона Божурище, един в Габрово и един в Индустриалната зона в Телиш. 

Министър Караниколов подчерта, че само от началото на 2019 г. до момента са издадени сертификати на 21 проекта,  на обща стойност близо  300 млн. лв., които ще разкрият 2280 нови работни места.

„Те са предимно в секторите производство, аутомотив, ИТ, складиране и съхранение на товари и др“, допълни той.

Проектът, който ще се реализира в град Габрово е свързан със създаване на подходяща работна среда за развитие на бизнес в областта на информационните технологии – разработка на софтуер, софтуерно инженерство, консултантски услуги и създаване на иновативни софтуерни продукти, пилотни проекти в областта на автоматиката и роботиката, както и други високотехнологични дейности в партньорство с учебни заведения и партньорски дружества. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 5 600 000,00 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат открити 80 нови работни места.