3 години лишаване от свобода за извършен грабеж
3 години лишаване от свобода за извършен грабеж / netinfo

3 години лишаване от свобода за извършен грабеж получи мъж от село Въглевци, общ Велико Търново. Габровски окръжен съд призна подсъдимия за виновен в това, че на 8 март 2009 г. в 1,30 ч., в жилище на ул. "Георги Сава Раковски" в Дряново, при условията на опасен рецидив, отнел сумата от 10 лв., два мобилни телефона и калъф за мобилен телефон, всичко на стойност 48 лв., от 69-годишна жена от Дряново, като употребил за това сила. Той ударил пострадалата няколко пъти в главата и лицето и се опитал да завърже лицето й с чорапогащник.

За извършеното престъпление съдът наложи на подсъдимия наказание от 3 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция, без да се провежда разпит на свидетелите и вещите лица в съдебно заседание. Подсъдимият е заявил, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и е изразил съгласие да не се събират доказателства по тях.

При постановяване на присъдата, съдът ползва самопризнанията на подсъдимия и доказателствата, които ги подкрепят, събрани в досъдебното производство, като определи наказанието под предвидения от закона минимален размер от 5 години лишаване от свобода.