ЖП гарата в Генерал Тошево се руши, алармират от Общината
ЖП гарата в Генерал Тошево се руши, алармират от Общината / Община Генерал Тошево

Сградата на ЖП гарата в Генерал Тошево се руши, а по протежение на железопътната линия в града има опасност от инциденти. За това алармират от община Генерал Тошево в писмо до Национална компания "Железопътна инфраструктура".
Сградата на гарата е публична държавна собственост и отговорност за нейното стопанисване носи държавата в лицето на държавното предприятие, припомнят от общинското ръководство.

ЖП гарата в Ген.Тошево става спирка

Отбелязва се още, че гарата в Генерал Тошево беше закрита и към настоящия момент там има само спирка. През района на спирката и на още три места по жп линията има опасност от инциденти, тъй като там минават най-преките и удобни връзки между източната и западната част на града, които се ползват от много граждани, между които и майки с деца. От общината допълват, че сградата на бившата гара не се обитава и започва да се руши.

В писмото се подчертава, че кадровият и финансов ресурс на община Генерал Тошево не позволява постоянното поддържане на района около гарата, въпреки че от началото на годината са направени две акции по почистване.

Общинското ръководство изразява надежда, че държавното предприятие ще предприеме  необходимите действия за привеждане в изряден вид на спирката и обезопасяване на района.

Това е вторият сигнал за състоянието на гарата и района около нея, изпратен до Национална компания "Железопътна инфраструктура" в рамките на 6 месеца. Първото запитване е направено през месец март, след като възмутени граждани поставили въпроса пред кмета на града. Отговор от държавното предприятие досега не е получен.