Затворени остават само 4 общински пътища в Добричко
Затворени остават само 4 общински пътища в Добричко / Дарик Добрич

Само няколко общински пътища в Добричко остават затворени за движение, информираха от Областния съвет за сигурност. Това са отсечките от главните пътища до селата Алцек и Дряновец в община Добричка, както и до Рогозина и Снягово в община Генерал Тошево. В община Крушари вече всички трасета са отворени.

Продължава работата по затворените участъци, информира още дежурният диспечер, очаква се те да бъдат отворени до края на деня.

Във всички общини пътищата са проходими при тежки зимни условия. Отворени са републиканските трасета. Машини на пътноподдържащата фирма през целия ден разширяваха шосетата, почистваха и опесъчаваха, информират от Областното пътно управление в Добрич.

Без ток останаха селата Българево и Било в каварненско. Без вода са в Божурец и Малина. Аварийно-възстановителните екипи работят по повредите в тези населени места.

Утре средиземноморски циклон ще донесе нови валежи от дъжд и сняг, по-обилни над Източна България и по Черноморието. По крайбрежието на морето е възможно да има и поледици.