Застъпниците на Лидер внасят жалба в Прокуратурата
Застъпниците на Лидер внасят жалба в Прокуратурата / Дарик Добрич
Застъпниците на "Лидер" пускат жалба в Прокуратурата
21257
Застъпниците на "Лидер" пускат жалба в Прокуратурата
  • Застъпниците на "Лидер" пускат жалба в Прокуратурата

Застъпниците на партия "Лидер", които още не са получили възнагражденията си за Парламентарните избори, ще подадат колективна жалба в Районна прокуратура Добрич. Те се събраха за втори път пред офиса на партията, за да протестират срещу действията на нейните лидери и събраха над 160 подписа за жалбата. По техните думи тя ще бъде внесена още днес.

На протеста отново не се появиха семейство Славкови. Радомир Райчев - зам.председател на Общинския съвет на „Лидер", който комуникира със застъпниците, увери, че те днес пътуват обратно от София за Добрич.

Той обясни на събралите се, че е намерен вариант за разплащане на 40-те лева на човек, които дължи партията. Парите ще дойдат от Сметната палата, където вече Кънчо Филипов е направил постъпки за отпускане на държавна субсидия, на която "Лидер" има право, тъй като е събрала над 1% от гласовете на Парламентарните избори. "Става дума за още месец-два забавяне, надяваме се", оповести Радомир Райчев.

Събралите се застъпници не хванаха вяра на обещанията и зададоха въпрос защо на вратата на офиса на партията в Добрич пише, че се дава под наем. "Вие ще изчезнете и няма да има към кого да се обърнем", изказаха страховете си хората. Райчев поясни, че се дава под наем помещението в подземието, а представители на партията ще бъдат в помещението оттук нататък най-вероятно всяка вечер за няколко часа. Офисът е нает за година напред, уточни зам.-председателят.

Застъпниците, които протестират и ще подадат жалба в прокуратурата, се уговориха да се съберат отново на същото място следващия петък, 24 юли, в 18.00 часа. Ако дотогава осигурят пари, те ще ни се обадят, казаха си те, което беше и обещанието на ръководството.

Чуйте какво каза още Радомир Райчев за Дарик.