Фестивал на цацата"2018
Фестивал на цацата"2018 / netinfo
Започва третото издание на Фестивала на цацата в Кранево. Събитието ще продължи до 10 юни и отново ще предложи богата кулинарна и културна програма. Проявата е на нова локация - върху 15 декара до северния плаж на Кранево, където е изградена голяма сцена.

Гости първата вечер ще бъдат „Уикеда” и Милена. Вторият ден - 9 юни, е посветен на латино ритмите, с танцови работилници и представяне на различни латино клубове от страната. Алфредо Торес ще направи демонстрация на ламбада, а вечерта е концертът на „Каома”, които ще изпълнят и тоталния си хит „Ламбада”. Организаторите разкриха пред Дарик, че изпълнителите от световно известната група пристигат днес, след поредица концерти във Франция, където живеят. Това ще е първото им гостуване в България. „Каома” превзе световните музикални класации с парчето си „Ламбада” през 1989 година. В Кранево пристигат двама от основателите на групата и новата певица, наследила бразилката Лоалва Браз, която загина в трагичен инцидент миналата година.

В неделя на сцената излизат самодейни състави от Варна и Добрич, а вечерта е запазена за хумористичното шоу на Георги Мамалев и концерт на Тони Димитрова.

По време на феста готвачи ще демонстрират как се приготвя черноморска риба. Организаторите обещават, че ще бъдат осигурени достатъчни количества прясна цаца и бира на промоционални цени - 3 лева за порция цаца и 2 лева за халба.

Отново ще бъдат организирани игрите „Най-бързо чистене на цаца“, „Надяждане с цаца“, „Надпиване с бира“, бягане „Бирена миля“ и др. Ще има лунапарк с виенско колело, шоу на ледената пързалка в селото, езда по брега на морето. Ще гостуват шоуто на Бате Енчо и Замунда банана бенд.