Започна приемът на заявления на избиратели за участие в евроизборите
Започна приемът на заявления на избиратели за участие в евроизборите / Дарик Добрич

Община Добрич приема заявления от избиратели, желаещи да се включат в изборите за Европейски парламент на 25 май т.г., съобщават оттам. Документите се подават в Деловодството на Центъра за услуги и информация в сградата на община град Добрич на ул. „България" №12 всеки работен ден от 8.00 до 17.00 ч., или се изпращат по пощата на същия адрес, както и на факс 058/600-166 или и-мейл dobrich@dobrich.bg.

До 14 април е срокът, в който трябва да декларират участието си във вота граждани на друга държава-членка на ЕС, които отговарят на условията и желаят да бъдат вписани в избирателен списък в Добрич. Избиратели, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес ако подадат искането си до 10 май включително, саморъчно подписано и подадено до кмета или чрез електронно заявление от интернет страницата на общината.

Избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, трябва да съобщят това до 4 май. Заявлението им трябва да е саморъчно подписано и изпратено по пощата, факс или електронно заявление до кмета на община Добрич, като се прилага копие от документ на ТЕЛК (НЕЛК) и се посочват имената на избирателя, ЕГН, постоянен адрес (или настоящ адрес, когато е направено искане за гласуване по настоящ адрес).

Декларация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място може да подаде само кандидат за член на Европейския парламент, член на ЦИК, член на РИК и наблюдател, напомнят още от общината. Удостоверенията се издават в срок до 10 май 2014 г.