Започна подмяната на колектор по водния цикъл, в зоопарка - готови три обекта
Започна подмяната на колектор по водния цикъл, в зоопарка - готови три обекта / Дарик Добрич - архив

Започна изпълнението на част от бъдещия воден цикъл на Добрич подмяна на главен колектор, преминаващ през ул.”Поп Богомил” в отсечката между ул.”Вида Димитрова” и ул.”Калиакра”. „Характерното за този обект е, че той е най-сложният от линейните обекти на целия воден цикъл, защото се изпълнява в тази си фаза на кота минус 8, 50. Първите 25 метра от монолитното кутиеобразно сечение на колектора ще бъдат залети в следващите няколко дни” – съобщи зам.-кметът арх.Пламен Ганчев.

Той информира и за приключване на дейностите по изкърпване на уличната мрежа. Около 8 500 кв.метра в Добрич са изкърпени с асфалтова, а около 2 000 кв.метра – с бетонова смес през изминалите дни. Приключили са и строително-монтажните дейности по изграждане на Общностния център за деца и семейства по ул.”Теменуга” в Добрич на стойност 417 хил.лв. Предстои доставката на оборудването и обзавеждането на обекта.

Арх.Ганчев информира и за довършването на строителната работа по три обекта в Центъра за защита на природата и животните. Това са езерото за водоплаващи птици и навесът във волиера за животни за 216 хил.лв., ветеринарната лечебница, стопанска сграда и постройка за поддръжка на охраната за 405 хил.лв., както и обиталището за кафяви мечки – на стойност 483 хил.лв.