Зам.-министърът на земеделието Васил Грудев ще посети Добрич
Зам.-министърът на земеделието Васил Грудев ще посети Добрич / Дарик Добрич

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще посети Добрич на 30 март. От 16.00 часа в залата на областната управа той ще се се срещне със земеделски производители за разяснения по кампанията за директни плащания`2015, съобщи ръководителят на Областната земеделска служба Тодорка Макарова.

3574 са пререгистрираните земеделски производители до 4 март, когато изтече срокът, допълни Макарова. Регистрацията на нови земеделски стопани, които от тази година искат да се захванат със земеделие или животновъдство, продължава. В Добричка област зърнопроизводителите са 1680, зеленчукопроизводителите са 1046, 1097 са животновъди. От тях физическите лица са 3066, има 70 коопераци, 11 акционерни дружества, 155 еднолични търговци, 110 дружества с ограничена отговорност, 231 ЕООД-та и др.

На 1 март официално беше даден стартът на кампанията за директни плащания, като до 9 юни зем.производители могат да подават заявления за директни плащания в общинските земеделски служби. Тази година схемите, по които могат да се подават заявления, са 25. Има много новости при кандидатстването, които ще бъдат дискутирани на срещата със зам.-министър Грудев на 31 март.