Зам.-министър на спорта открива състезания в Добрич
Зам.-министър на спорта открива състезания в Добрич / netinfo

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов ще открие от 10.00 часа в спортна зала „Русалка” в Добрич финалните състезания по хандбал за юноши ХІ – ХІІ клас от Ученическите игри – 2012 г. Организатори на състезанията са Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката и Българската асоциация „Спорт за учащи”. Събитието е включено в календара на националната кампания „Аз обичам спорта”, която се организира от МФВС за трета поредна година през май, обявен за „Месец на българския спорт”. Във финалите по хандбал за юноши ХІ – ХІІ клас ще участват 6 отбора с общо 72-ма състезатели.

В 11.00 часа на футболното игрище с изкуствена настилка Иван Ценов ще поздрави младите футболисти, които ще участват в срещи от Държавното първенство по футбол за момчета, родени през 1999 г.

По-късно заместник-министърът ще проследи контролните срещи по волейбол „Добруджа 07” за юноши младша и старша възраст, които ще се проведат в Ученическата спортна школа в Добрич.

В 12.30 часа на кортовете на комплекс „Изида” заместник-министър Иван Ценов ще награди победителите от Международния турнир за деца до 12 години от веригата „Tennis Europe U 12”, който е  част от Европейския тенис календар.

В 16.30 часа срещу Съдебната палата Иван Ценов ще даде старт на колоездачната надпревара Критериум  купа „Изида” – 60 км. Колоездачите ще изминат 12 обиколки по 5 км със спринт на всяка втора обиколка. Събитието е част от провеждащото се в Добрич под патронажа на министър Свилен Нейков международно състезание по колоездене "Grand Prix Dobrich", организирано от Българския колоездачен съюз.