Заловиха мъж, който купувал гласове в квартал Изгрев
Заловиха мъж, който купувал гласове в квартал Изгрев / netinfo

Около 20.00 часа тази вечер в полицията в Добрич бе задържан мъж на видима възраст около 40 години. Той е уличен в купуване на гласове в ромския квартал „Изгрев”.

„Граждани доведоха лице в І РПУ, за което твърдят, че е купувало гласове. Незабавно започна полицейска проверка. Данните ще бъдат предадени в прокуратурата”, заяви говорителят на ОДП Данчо Минчев.

След като прекара известно време в управлението навън излезе Росен Ников - човекът който заяви пред журналистите, че е заловил купувачът на гласове Асан на улица „Агликина поляна”. У Асан имало списък с имената и адресите на 271 души от махалата. „Няколко души го вкарахме в една кола и го доведохме в полицията”, каза Ников. Той допълни, че Асан раздавал по 20 лева и агитирал да се гласува за определена партия.  

Пред полицейското управление се събраха между 30 и 40 роми. Един от тях разказа, че купувачите били двама, но единият успял да избяга. В заловения имало пачка двайсетачки – около 4-5 хиляди лева.

“От няколко дни се знае, че тази вечер ще се раздават пари и хората днес цял ден чакат да им ги дадат. В момента се раздават банкноти по улица “Арда” и в района на училище “Йордан Йовков”, каза още Росен Ников.

Част от събралите се пред полицията твърдяха, че са близки на задържания Асан и отричат той или който и да е, да е раздавал пари. „Човекът е невинен”, заяви възрастна ромка.

В това време около полицейското управление се появиха представители на различни партии.

Чуйте още в прикачения файл - записът започва с изявлението на говорителя на полицията Данчо Минчев: