Задържаха под стража трима крадци на пчелни кошери
Задържаха под стража трима крадци на пчелни кошери / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич потвърди три определения, постановени от Районен съд - Генерал Тошево, с които са взети мерки за неотклонение „задържане под стража" на трима мъже, съобщават оттам. Тримата са извършили кражба на 88 пчелни кошери на 19 март т.г. в село Калина, община Генерал Тошево, след предварителен сговор помежду си. Те разбили оградата на имота на потърпевшия. Взели са и две пръскачки с вместимост 5 литра и една пръскачка от 16 литра. Всичко отнето е на стойност 20 273 лева.

Задържаните са Здравко Д. от село Змеево, община Балчик, който е уличен е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда налагането на наказание „лишаване от свобода" за срок от една до десет години; Васил Г. от Каварна, действал при опасен рецидив; и Данаил П. от Каварна.

В хода на досъдебните производства са събрани доказателствени материали, от които се прави обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на престъплението. Те имат лоши характеристични данни и съдът прави извод, че и тримата могат да се укрият или да попречат на разследването.

Определенията на Окръжния съд са окончателни и не подлежат на обжалване.