Задържаха петима за серия грабежи в Добрич
Задържаха петима за серия грабежи в Добрич / Дарик Добрич

Петима души са задържани от служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич, съобщи на брифинг директорът комисар Стефан Йончев. Те са обвинени в реализацията на три грабежа на територията на града.

Четиримата са заловени в 3.00 часа тази нощ при опит за обир на денонощна бензиностанция по бул."Русия", уточни Йончев. Обирджиите са били с маски, въоръжени с хладни оръжия - ножове, боксове и метални пръти. При влизането на полицаите, един от бандата е успял да избяга, но впоследствие е бил заловен. Посегателството е целяло оборота на обекта, който е възлизал на около 1 000 лева, уточниха от полицията. Днес е установен още един мъж, участвал в престъпните действия на групата.

Петимата са на възраст между 20 и 23 години и не са криминално проявени. Всички са от Добрич, имат средно образование, не са от ромски произход. Признали са за още две кражби, реализирани от тях. В тъмните часове на 16 февруари т.г. чрез взлом са проникнали в златарски магазин по бул."25 септември", от който са взели 400 грама накити, впоследствие пласирани в заложна къща във Варна. В нощта на 26 февруари т.г. те са ограбили денонощен магазин за хранителни стоки по ул."Сан Стефано". При тази кражба те отново са били с маски и въоръжени, нападнали са продавача в обекта и са му нанесли побой. От магазина са откраднали 800 лева и цигари.

Младежите са в ареста за 24 часа. От полицията този следобед ще внесат в Окръжна прокуратура искане за задържане за 72 часа и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи Йончев. При акцията в бензиностанцията няма пострадали полицаи, престъпници или граждани, поясни още той.