Върнаха на прокуратурата дело срещу чужденци, отглеждали дрога
Върнаха на прокуратурата дело срещу чужденци, отглеждали дрога / netinfo

Районен съд - Добрич върна на прокуратурата обвинителен акт срещу живеещите в добричкото село Стефаново британец Майкъл Б. и германка Мануела Щ. Те са обвиняеми, че в съучастие помежду си и като съизвършители са засели и отглеждали 14 растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества.

Обвинителният акт е върнат на прокуратурата заради допуснато съществено процесуално нарушение, съобщават от пресслужбата на съда.

През август 2009 година полицейски служител посетил дома им в село Стефаново, за да връчи призовка на германската гражданка по друго дело. Чужденците отсъствали, и докато ги чакал, полицаят огледал двора им, където забелязал растения от рода на конопа, обособени в добре поддържана леха. Служителят на реда докладвал за това в полицейското управление. Същият ден полицаи отново посетили имота, извършили оглед и иззели растенията.

Майкъл Б. е на 51 години, със средно образование, разведен, безработен, има статут на продължително пребиваващ в България.

Мануела Щ. е на 42 години, има средно образование, вдовица е, работи като консултант. Тя също има статут на продължително пребиваваща в България.