Всички детски градини в Добрич ще имат мини футболни игрища
Всички детски градини в Добрич ще имат мини футболни игрища / Дарик Добрич
Всички детски градини в Добрич ще имат мини футболни игрища
89772
Всички детски градини в Добрич ще имат мини футболни игрища
  • Всички детски градини в Добрич ще имат мини футболни игрища

Всички детски градини в Добрич ще имат мултифункционални площадки с малки размери, с възможности за занимания по футбол и други спортове. Първите 4 мини игрища бяха открити днес по съвместния проект за развитие на футбола в най-ранна детска възраст, в който партньори са община Добрич и Детски футболен клуб „Звездичка” - Бургас.

Започна проект за занимания с футбол от най-ранна детска възраст

Игрищата са градини „Радост", „Звънче", „Слънчице" и „Звездица". Във всяко от четирите детски заведения днес имаше официално откриване, на което присъстваха кметът Йордан Йорданов, изп.директор на ФК”Звездичка” Петър Алексиев, футболни треньори, деятели и спонсори.

На откриването в ЦДГ”Слънчице” кметът Йорданов подчерта, че в Бургас проектът се е развил благодарение на бизнеса там и вече жъне успехи. Той изказа благодарност за съвместната работа с екипа на Петър Алексиев и заяви: „Това ще се случва и в Добрич. Работим  с местния бизнес и всичко е подсигурено от спонсори от Добрич.”

Направеното в четирите детски градини представлява първа фаза на проекта. На игрищата е положена настилката и са сложени врати. Предстои да се направят заграждения и да се разчертаят терените. Площадките ще се използват не само за футбол, но и за други занимания и ще дадат възможност на най-малките да спортуват и да се забавляват. Децата получиха топки от кмета и от Иван Манолов – председател на Областния съвет на БФС.

През следващата седмица ще бъдат положени настилките на игрища в още 3 градини, каза ръководителят на проект „Звездичка” в Добрич Венцислав Желев и допълни, че от първи октомври във всички детски градини в Добрич ще се провеждат занимания по футбол.

Още за проекта в Добрич чуйте в прикачения файл от Венцислав Желев.

Всички детски градини в Добрич ще имат мини футболни игрища
netinfo