Венцислав Върбанов финансира програма на Фондация Искам бебе за Добрич
Венцислав Върбанов финансира програма на Фондация Искам бебе за Добрич / снимка: Валентина Добринчева
Венцислав Върбанов финансира програма на Фондация "Искам бебе" за Добрич
20704
Венцислав Върбанов финансира програма на Фондация "Искам бебе" за Добрич
  • Венцислав Върбанов финансира програма на Фондация "Искам бебе" за Добрич

Фондация "Искам бебе" стартира регионална програма "За Добрич и децата". Това обяви председателят на Управителния й съвет Радина Велчева. Финансирането е осигурено от водача на листата и мажоритарен кандидат на Синята коалиция Венцислав Върбанов.

Програмата ще включва три показателя, по които организацията вече работи в други градове, а сега ще развива и в Добрич. Ще бъдат подкрепяни финансово двойки с репродуктивни проблеми, които имат финансови затруднения, каза Велчева. Опитите "ин витро" се поемат вече от държавата, но има редица изследвания, които се правят във Варна и също струват много пари.

Започва и програма за профилактика на мъжки стерилитет, тъй като се оказва, че в много от случаите става дума за подобен проблем при зачеването. Тя ще бъде придружена и от информационна кампания.

В три добрички училища в града ще се работи с горния курс, с техните учители и родители. В лекции и разговори ще им бъдат обяснявани рисковете, които могат да доведат до безплодие. Причината е, че при все повече жени във възрастта 20 - 25 години има фатални заболявания и инфекции, които пречат да заченат, уточни Радина Велчева.
 
Шестима добруджанци се обединиха в Обществен комитет от гаранти за избора на мажоритарния кандидат за депутат на Синята коалиция Венцислав Върбанов. В него, освен Радина Велчева, влизат още 26-годишният земеделски производител Илко Денчев, 39-годишният управител на мебелната фирма "Тедива" Стоян Стоянов, 46-годишната Красимира Обретенова - създател на сдружение "Свети Мина", 75-годишният математик Петко Петков и почетният гражданин на Добрич - 77-годишният скулптор Никола Богданов.

Чуйте Радина Велчева в прикачения файл.