Run Bulgaria в Шабла
Run Bulgaria в Шабла / netinfo
Първият шосеен пробег „Шабла“ ще се проведе  в морския град. Състезанието е част от веригата „България бяга“, която има за цел да привлече хората към активен начин на живот.

Run Bulgaria се администрира от Българска федерация по лека атлетика (БФЛА). За веригата са избрани малки градове, между които е и Шабла, защото големите градове в България вече имат своите организирани мероприятия за любителите бегачи. Пробези вече имаше в Сунгурларе и Пазарджик, остават тези в Шабла, Хисаря, Долна баня и Студентски град /София/.

Трасетата на бяганията са разположени около някои от забележителностите и красотите на България. Така например в Шабла любителите ще имат възможност да бягат от стадиона до фара на Шабла, който е най-източната точка на България.

Стартът на градския стадион е от 9.30 часа, а дистанцията е 13 782 метра. Право на участие имат всички желаещи, родени преди 2004-а година и регистриралите се на www.runbulgar.com

Всеки регистриран получава уникална фанелка с логото на Run Bulgaria от Sport Depot, а всеки завършил – медал. Първите трима при мъжете и жените получават ваучери от Sport – Depot за 50 лв.

По същото време ще се състои и Вторият национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“ за деца, юноши, девойки, мъже и жени. Той се организира от БФЛА и Спортен клуб по лека атлетика „Нефтяник 2014“ - Шабла. Коста Василев е дългогодишен учител по физическо възпитание в Шабла, който поставя началото на съвременното организирано спортно движение в общината. Под негово ръководство са израснали поколения спортни таланти от града.

Турнирът ще се проведе  от 9:30 часа. Негова основна цел е да се популяризира леката атлетика в общината.

Състезателите ще се представят в дисциплините тласкане на гюле, хвърляне на копие, скок дължина и бягане на 60, 100, 400 м. Наградният фонд на турнира е осигурен от Община Шабла.