/ Дарик Добрич
В няколко общини в Добричка област - Шабла, Балчик и Генерал Тошево, досегашните кметове печелят подкрепата на избирателите.

Кандидатът на ГЕРБ Мариян Жечев остава на кметския пост в Шабла с 68.25 на сто от вота на избирателите при 100 на сто обработени протоколи. За неговия претендент от коалиция "БСП за България" Деян Димитров са гласували 19.75 на сто от избирателите, според данни на ОИК.

Досегашният кмет на Балчик Николай Ангелов е на път да спечели нов мандат с бюлетината на инициативен комитет. Той води с 54.16 на сто от вота на избирателите при 90.59 на сто обработени протоколи. Неговият единствен претендент - Атанас Атанасов от местната коалиция ВМРО /ГЕРБ, СДС/ взема 40.06 на сто от гласовете на избирателите.

В Генерал Тошево при 93.33 на сто обработени протоколи резултатът е в полза на досегашния кмет Валентин Димитров от коалиция "БСП за България", за когото са пуснали бюлетина 56.44 на сто от избирателите. Втори остава кандидатът на местната коалиция ПП "Никола Петков"/Земеделски народен съюз/ Коста Костов с 18.27 на сто от вота.
БТА