В общинската болница в Каварна от вчера е разкрито отделение за болни от COVID-19. Там обаче няма нито един лекар, който да ги лекува. Медицинският персонал от другите отделения е на пенсионна възраст с хронични заболявания и лекарите се страхуват да лекуват пациенти с коронавирус, съобщава NOVA.

Отделението от вчера е празно, а общинската болница би трябвало да обслужва пациенти както от Каварна, така и от близките по-малки градове.
 
„Кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. Всички изпитват остра нужда от кадри. Ние сме готови с отделението и в момента сформираме медицинския екип. Вече имаме две медицински сестри. Лекар от друга болница заяви желанието си да дойде при нас”, заяви председателят на общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов.

Двама души от община Тервел починаха от коронавирус

Той допълни, че отделението все още не е готово, тъй като не са изпълнени всички административни стъпки. Обяви, че и към момента не могат да се приемат пациенти.

„Много доброволци са заявили желанието си да подпомогнат работата на COVID-отделението, за което им благодаря. Аз също съм готов да вляза на доброволни начала. Управителят на болницата също иска да се присъедини към екипа, за да лекува”, коментира Стоянов.

Председателят на общинския съвет беше категоричен, че в момента здравна криза в Каварна няма.

Повече по темата гледайте във видеото.
 
NOVA