Балчик
Балчик / Дарик Добрич
Изключително успешен туристически сезон отчитат от община Балчик.  На фона на 2016 г., която е  била рекордна за туристическия бизнес  и когато е отчетен ръст на нощувките от порядъка на 13% в Белия град, очакванията сега са за още по-високи резултати, коментира пред  Дарик кметът на Балчик Николай Ангелов.  По думите му се очаква ръст спрямо 2016г. по брой нощувки между 4 и 5%. Туристи от 30 държави са посетили Белия град това лято, разказа още Николай Ангелов. Най-многобройни са били  летовниците от бившите съветски републики, следвани от българите и румънците.

Основен ремонт на Дамбата в урбанизираната част на Балчик - от Морска гара до Двореца, предвиждат в следващите месеци от общинското ръководство. Инвестицията ще е в размер на милион и половина евро, осигурени по проект от Програмата за трансгранично сътрудничество, чийто първи етап вече е одобрен. Очакванията са ремонтните дейности да стартират напролет догодина, когато ще се направи укрепване на крайбрежната алея, нова настилка от гранит, асфалтова велоалея, нови парапети, пейки и  детски кътове.

Новото осветление на стадиона в Балчик вече е пуснато, информира още кметът Николай Ангелов. Той съобщи и че до дни ще започне основен ремонт на болницата в Балчик. Ще бъде направена пълна климатизация на сградата и вътрешен ремонт на стойност около 300 хил.лв.