Условна присъда за немарлива поддръжка на пътя получи работник от Добрич
Условна присъда за немарлива поддръжка на пътя получи работник от Добрич / Дарик Добрич - архив

Наказание 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, получи
работник от фирма за поддръжка на пътища заради немарливо изпълнение на задълженията си, което причинило смъртта на един и нанесло средни телесни повреди на други двама мъже.

В хода на съдебното производство бе установено, че 54-годишният Георги Димитров от Добрич не опесъчил на 23.02.2011 г. заледен участък от пътя Добрич – Силистра, близо до разклона за с. Малка Смолница, община Добричка. Заради поледицата и липсата на опесъчаване на въпросната отсечка, се блъснали микробус и лек автомобил, микробусът се обърнал и впоследствие бил блъснат от тежкотоварен камион. Един от пътниците в микробуса загинал на място, а други двама пътници получили средни телесни повреди.
Димитров бе признат за виновен, след като Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич споразумение за приключване на делото в досъдебното производство.

Това е първо осъждане на работещ във фирма за поддръжка на пътищата за немарливо изпълнение на задълженията му, уточняват от пресцентъра на Окръжен съд – Добрич.

Обвиняемият е признал вината си. Той е със средно образование, семеен и неосъждан до момента.