Удължават срока за раздаване на хранителни пакети на бедните в Силистра
Удължават срока за раздаване на хранителни пакети на бедните в Силистра / Дарик нюз, архив

До 3 фувруари включително е удължен срокът за раздаване на хранителните продукти от "Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица" в град Силистра, съобщиха от Областния съвет на БЧК . За останалите общини, раздаването ще приключи  по предварително обявения график, до 29 януари.

Решението за удължаване на срока в Силистра е продиктувано от факта, че близо 1/3 от правоимащите или 250 души, все още не са получили, по една или друга причина, своите хранителни пакети, съобщи  Маргарита Касабова, директор на секретариата на  БЧК - Силистра. По думите й в част от общинските центрове - Силистра, Тутракан и Алфатар, раздаването на помощите е по-трудно, в сравнение с малките населени места, където успеваемостта е почти 90 на сто.

Отличник в първия транш на кампанията по раздаване на хранителни помощи е община Дулово, където и броят на бенефициентите е най-голям - над 1300, а хранителни пакети вече са получили 90 на сто от правоимащите. Причината за високата резултатност е отличната организация на информиране и раздаване на пакетите, осъществена със сътрудничеството между община Дулово и Домашния социален патронаж, коментира Маргарита Касабова.

Над 3700 от общо 4473 бенефициенти в Силистренска област вече са получили първите 5 продукта от помощта. БЧК-Силистра очаква указание от Агенция "Социално подпомагане”, затова каква ще е съдбата на непотърсените хранителни помощи, след приключване на кампанията по първия транш, уточни още Касабова.