Приключва конкурсът за есе на Младежкия център
Приключва конкурсът за есе на Младежкия център / Дарик Добрич
Приключи първият етап от областния конкурс за есе, организиран от Фондация „Лумос“ и Младежки център-Добрич. Темата на конкурса - „Децата с увреждания сред нас?“, провокира младите хора на възраст от 14 до 18 години да мислят върху един от актуалните проблемите в нашето общество.

В получените 27 есета те задават критични въпроси, споделят личните си впечатления от общуването с тези деца, не спират да търсят възможните варианти за толерантност към различните.

В конкурса се включиха представители на  училища от Добрич, Тервел, Шабла и Каварна. Есетата са предоставени на компетентно жури с председател Сашо Серафимов -  председател на Дружеството  на писателите в Добрич и членове Петранка Божкова – филолог, поет и член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти, Мария Методиева – филолог, председател на фондация „Св. Николай Чудотворец“ и Снежана Ванкова – филолог, координатор на Фондация „Лумос“ – Добрич.

Резултатите ще бъдат обявени до 25 ноември на сайта на Младежки център-Добрич. Награди ще бъдат връчени на специално тържество.