Със здравец изпратиха Стойка Петрова и Красимир Коев за Олимпиадата в Лондон
Със здравец изпратиха Стойка Петрова и Красимир Коев за Олимпиадата в Лондон / Дарик Добрич

Китка здравец, специалния знак и герба на Добрич получиха преди отпътуването си за Олимпийските игри в Лондон, двамата представители на града ни – боксьорката Стойка Петрова и Красимир Коев – треньор на националния ни отбор по колоездене. Даровете им връчи лично кметът Детелина Николова, а официалното изпращане на спортистите беше организирано от община Добрич.

„Надявам се и твърдо вярвам, че вие двамата ще докажете българския дух, пожелавам ви да се представите блестящо на Олимпиадата и много скоро да ви посрещнем с овации” – пожела на спортистите кметът Николова. Успех на двамата пожелаха още областният управител Желязко Желязков и членове на постоянната комисия "Спорт и младежки дейности" към Общинския съвет.

„Благодаря на всички, които допринесоха за моята подготовка, надявам се да ви зарадвам поне с един медал” – каза Стойка Петрова. Тя е единствената българска боксьорка на Олимпиадата в Лондон. Петрова е на 26 години, тренира бокс от 13-годишна, като в актива си има 13 последователни републикански шампионски титли. Добричлийката е бронзова медалистка от Европейското първенство по бокс за жени, проведено в Холандия през 2011г. На Световното първенство по бокс за жени, състояло се през май в Китай, тя се класира пета и спечели квота за игрите в Лондон. Боксьорката е обявена за Спортист номер 1 на Добрич за 2011г. Стойка Петрова ще се състезава в категория до 51 кг.

 

„Отивам на Олимпиадата за първи път в качеството си на треньор. Малко или много съм се доказал в Добрич и мисля, че няма да изложа града ни, дано късметът да е на наша страна” – сподели и Красимир Коев. Двукратният победител в колоездачната Обиколка на България Красимир Коев ще води националите ни на игрите в Лондон. Международната колоездачна централа - U.С.I. отреди две квоти на шосе за България за предстоящата Олимпиада. Страната ни ще бъде представена от колоездачите Данаил Петров от Казанлък и Спас Гюров от Пазарджик, припомни Красимир Коев.