Благотворителна инициатива
Благотворителна инициатива / Фейсбук
617.17 лева са събрани за инициативата на Фондация „Св. Николай Чудотворец“ да се изгради оранжерия за хора с увреждания. Парите бяха набрани при премиерата на моноспектакъла ''Джанки в Манхатан'', направен по произведения на д-р Хасан Ефраимов и представен от актьора от Драматичен театър „Йордан Йовков“ Красимир Демиров. Представлението бе със свободен вход, но присъстващите можеха да дарят средства в благотворителна касичка в полза на намерението на Фондацията.
 
Социалното предприятие – оранжерия ще осигури занимание и работа за 30 младежи с интелектуални затруднения от Дневния център за възрастни и от Защитените жилища в Добрич. За построяването са необходими около 15 000 лева.

Фондация „Св.Николай Чудотворец” е член на БАЛИЗ – неправителствена организация, която работи с уязвими групи деца и възрастни, поставени в неравностойно положение. Тя е работила по над 20 проекта за деца и младежи с интелектуални затруднения, техните семейства и специалистите, работещи в социалната сфера.
 
Председателят на Фондацията Мария Методиева съобщава, че от Управителния съвет благодарят от сърце за оказаната поредна помощ на писателя д-р Хасан Ефраимов. “Помагайки на някой, който има нуждата от помощ, слагаме своите мънички камъчета по дългия път, който ни води към Бог!“, споделя тя и подчертава, че набраните на спектакъла пари със сигурност ще помогнат мечтаната оранжерия да стане реалност.