Сръбска комедия на абсурда оживява на добричка сцена
Сръбска комедия на абсурда оживява на добричка сцена / Дарик Добрич
Сръбска комедия на абсурда оживява на добричка сцена
27309
Сръбска комедия на абсурда оживява на добричка сцена
  • Сръбска комедия на абсурда оживява на добричка сцена

За Деня на театъра - 27 март, в Добрич ще има премиера нов спектакъл. Той е абсурден, смешен и балкански - казва се "Лека пиеса", авторът му е Небойша Ромчевич от Сърбия. Режисьор е Любомир Малинов, сценограф - Виолета Радкова, а музикалното оформление е на Михаил Шишков. Шестте роли се изпълняват от местните актьори Валентин Андреев - Рафе, Татяна Христова, Любов Николова, Валери Марков, Пламен Маринов и Красимир Демиров.

Небойша Ромчевич не е много познат на българските зрители, но е много популярен в Сърбия, каза за Дарик Любомир Малинов. Автор е на пиеси и сценарии, по които са правени едни от най-добрите филми в страната в последните години. Бил е директор на Белградския национален театър. "Лека пиеса" е пълна с комични ситуации и създава усещане за Шекспировите "Комедия от грешки" и "Дванайсета нощ". Преди Добрич е гледана само от публиката в Русе, но преди много години, а друг текст на сърбина е поставян от Крикор Азарян в Благоевградския театър. Пиесата е предпочетена от директора на добричкия театър Иван Мандев, който е поканил Малинов и е имал възможност да избира между голям списък от предложения, отправени от него. На сцената ще се види цялата картинка на постсоциалистическото ни балканско общество, разказа режисьорът. За публиката, на финала е подготвена изненада, издаде още той.

Сръбска комедия на абсурда оживява на добричка сцена
netinfo
Премиерата на "Лека пиеса" от Небойша Ромчевич е на 26 и 27 март от 19 часа на сцената на Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич.

Любомир Малинов има 17 сезона в добричкия драматичен театър и е режисирал над 40 постановки. Ангажиран бе и за юбилейния спектакъл за 80-годишнината на театъра - "Милионерът" по Йордан Йовков, а последната му творба "Приключения опасни с герои сладкогласни" от Недялко Йорданов, се играе и сега на добричка сцена.

Чуйте как е работил с добричката трупа и какво планира Любомир Малинов - в аудиото.