Спортните клубове обмислят протест срещу въведените такси за залите
Спортните клубове обмислят протест срещу въведените такси за залите / netinfo

Президентите на 7-8 водещи спортни клуба в Добрич ще се съберат тази вечер, за да обсъдят последиците от решението за почасови такси в спортните зали. Вчера Общинският съвет прие всички спортни клубове да заплащат минимална цена на час за ползване на спортната база.

На срещата спортните деятели ще разгледат варианти за протест срещу решението на общинарите за таксите, които са непосилни за клубовете. Обмисля се откриване на подписка и приемане на декларация. Някои от деятелите предлагат и по-крайни решения - да пререгистрират клубовете в други градове - например Каварна или Ген.Тошево.

"Възмущението ни е голямо. Няма община в България, която да кара клубове на обществени начала да плащат за консумативи в залите." - споделиха спортни деятели.    

Един час тренировка в универсалната зала „Добротица” вече има цена - той  струва 61.13 лева. В залата за лека атлетика таксата е 53.73 лева, в зала „Русалка” – 12.68 лв., в залата за бокс в СК”Русалка” – 5.26 лв., в залата за вдигане на тежести – 5.26 лв., в залата за худ.гимнастика в СК”Русалка” – 2.69 лв. Парите са за разходи за ел.осветление, топла вода, отопление, почистващи препарати и труд на персонала в залите.