Снегопочистващата техника е изправна, не достигат шофьори за нея
Снегопочистващата техника е изправна, не достигат шофьори за нея / Областна управа-Добрич

Снегопочистващата техниката за поддържане на пътната мрежа в Добричка област е достатъчна и изправна, оборудвана с необходимия инвентар. Това сочат данните от проверка на Междуведомствена комисия с председател зам.-областния управител Даниел Йорданов, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

За поредна година е установено обаче, че има недостиг на водачи. Направени са предписания, в които се обръща внимание, че така се нарушава изискването за непрекъснатост на работния процес.

Комисията констатира, че 5 от общините в региона вече имат сключени договори със снегопочистващи фирми. Без такива все още са само общини Добричка, Каварна и Крушари.

Проверката е извършена в изпълнение на заповед на областния управител Недко Марчев. Проверявана е наличността и техническото състояние на собствената и предоставена снегопочистваща техника на фирмите, извършващи дейностите по зимното поддържане на републиканската и общинските пътни мрежи в областта. Проверена е и създадената организация за почистване през зимния период.