Слагат художествено осветление на храм Света Троица
Слагат художествено осветление на храм Света Троица / Валентина Добринчева, Дарик Добрич

В навечерието на най-светлия християнски празник, навръх Бъдни вечер, храм "Света Троица" в Добрич ще получи ново художествено осветление. Инициативата е на общината, реализирана е с финансовата подкрепа на Пенсионна осигурителна компания "Доверие", изпълнител е Осветителен център "Габровски" Варна.

Слагат художествено осветление на храм "Света Троица"
netinfo
На 24 декември храмът за седми пореден път ще се превърне в семейно огнище за децата от Дом "Дъга". Църковното настоятелство на "Света Троица" с подкрепата на кметството организират в 11.30 ч. празнична трапеза, на която ще бъдат подредени постни ястия и лакомства. Децата ще бъдат благословени лично от Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил, а кметът Детелина Николова ще отправи пожелания за здраве и успехи.

Основите на храм "Света Троица" са положени на 29 юни 1905 година, а главен архитект на проекта е Петко Момчилов от София. Цялата църква е построена благодарение на волни пожертвования на граждани на Добрич, като значителна част от сумата е дарена от добричкия благодетел Райко Цончев. През 1912 година църквата е осветена от епархийския архиерей митрополит Симеон заедно с гостуващия специално за случая Скопски митрополит Теодосий.