Слагат 10 контейнера за стари електроуреди в Добрич
Слагат 10 контейнера за стари електроуреди в Добрич / Дарик Добрич

10 контейнера за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване ще бъдат поставени в Добрич, съобщи зам.-кметът по благоустройство арх. Пламен Ганчев. В тях ще могат да бъдат изхвърляни всякакви битови уреди и техника, компютърни части и елементи. Дейността по усвояването им ще бъде извършвана от варненската фирма "Трансинс технорециклираща компания".

Контейнерите ще бъдат разположени на територията на целия град в специално подготвени за целта площадки, които няма да бъдат до кофите за битови отпадъци или за разделно събиране, поясниха от екоотдела на общината. В момента се уточняват точните им местонахождения. Използването им ще започне в края на месец януари 2012 г..

Дарик припомня, че на 17 декември в Добрич за първи път се проведе акция по събиране на излязло от употреба електрооборудване. Не бе отчетен голям интерес, информира Пламен Ганчев - предаденото количество е под 1 тон. Въпреки това от общината са решени да организират отново подобни кампании.

Предаване на електротехника от адрес може да се заяви на зеления телефон на община Добрич 058/604 573, както и всеки работен ден в добричката база на "Трансинс технорециклираща компания" - на тел. 058/601 576.