Силният вятърът събори дървета в Добричка област, пристанище Балчик е затворено
Силният вятърът събори дървета в Добричка област, пристанище Балчик е затворено / Дарик Добрич

Четири сигнала за паднали дървета са постъпили в "Пожарна безопасност и спасяване" -Добрич, съобщи за Дарик началникът на службата комисар Димчо Симеонов. Силният вятър е съборил дървета по пътя Добрич-Албена в района на село Батово и по пътя Добрич-Балчик в района на село Сенокос. Паднали дървета е имало и по пътя Смолница-Ловчанци и Шабла-село Горун. Към този час дърветата са отстранени без да се наложи ограничаване на движението, увери комисар Симеонов.

В момента служителите на пожарната работят за изтегляне на закъсал автомобил с каравана по пътя от Фара край Шабла към село Тюленово. Друг автомобил е попаднал в локва с вода и тиня в Каварна, но вече е изтеглен.

Пристанище Балчик е затворено, съобщи шефът на порта Красимир Енчев. Видимостта в района на пристанището е силно намалена заради проливния дъжд. Духа силен поривист вятър със скорост от 7 до 19 м./секунда. 6 кораба изчакват стихването на вятъра на нос Калиакра.

От община Добрич предупредиха гражданите за опасност от падащи предмети и сухи клони на дървета поради силния, на моменти бурен вятър. Очаква се скоростта му през деня да достигне 20-25 метра в секунда.