Тежка зимна обстановка в Добричко
Тежка зимна обстановка в Добричко / Дарик Добрич

Пътните настилки са заснежени и обработени, съобщават от АПИ. 10 машини са на терен в Добричка област, за да почистват републиканските пътища. В Добруджа духа силен вятър, продължава да вали сняг. Натрупала се е вече около 8 см снежна покривка. Пътува се нормално, при зимни условия.

10 машини на фирма "ЕфСиСи" са излезли в Добрич и почистват и обработват булевардите и улиците, като с предимство са трасетата с обществен транспорт.

За 17 области е обявено предупреждение за силен вятър, сняг и поледици. Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. При тази тази степен на предупреждение хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, както и за наличието на за обширни области със сняг и/или лед на пътя.

Привечер от запад валежите ще започнат да отслабнат и да спират. Ще духа умерен, в Източна България до силен вятър от север-североизток, който през деня постепенно ще се ориентира от северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. На места в Дунавската равнина, Предбалкана и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания. Минималните температури ще са между минус 2° и 2°, а максималните – от 0° до 5°.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, по северното крайбрежие примесен със сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток, който през деня ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 3-6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.