Щангистът Светослав Юлиянов е спортист №1 на Добрич
Щангистът Светослав Юлиянов е спортист №1 на Добрич / netinfo

Щангистът Светослав Юлиянов от СК"Вдигане на тежести-Добрич" стана спортист №1 на Добрич за 2007 година в традиционната анкета на спортните журналисти. Възпитаникът на "желязната" треньорка Жанета Георгиева се окичи с бронзов медал на Европейското първенство за кадети. Той е и държавен шампион в движението "изхвърляне" и първи на открития шампионат на Хърватска.

Юлиянов получава 1000 лева премия от кмета Детелина Николова, а наставничката му бе наградена с 500 лева. Щангистът не присъства на връчването на призовете, тъй като в момента е при родителите си в Полша.

Втори в класацията остана каратистът Стоян Стоянов от клуб "Самурай", а трети - щангистът Светлин Маринов от клуб "Добруджа".

Останалите спортисти се подреждат така:

4. Светлана Каменова - бокс, СК"Бокс-Добруджа"

5. Йовчо Георгиев - вдигане на тежести, клуб Добруджа"

6. Венцислав Петров - хандбал, ХК"Добруджа"

7. Анани Ташев – вдигане на тежести, СК"Добрич"

8. Илиян Илиев - хандбал, ХК"Добруджа"

9. Румен Колев -борба, клуб "Добруджански юнак" 

10. Димитър Петров - тенис, ТК"Изида" 

На церемонията в ресторант "България" бяха отличени и най-добрите отбори.

За номер 1 на Добрич за отминаващата година бе обявен мъжкият хандбален тим на ХК"Добруджа", който стана вицешампион на България и взе бронзов медал в турнира за Купата на страната.

На второ място е отбор кумите младша възраст при карате клуб "Самурай", а на трето - боксов клуб "Добруджа" - жени.

Състезателят по канадска борба Захари Стоянов получи специална награда за проявена воля и мъжество в спорта, а Петър Даскалов /спортни танци/ взе приз за най-проспериращ състезател.

Общо 5000 лева бяха раздадени на най-добрите 10 спортисти, 3 отбора и на треньорите им.

16 клуба номинираха тази година своите най-изявени състезатели, печелили призови места в републикански и международни състезания. В анкетата участваха 46 спортисти и 8 отбора.