Сагата извънучилищни звена - епизод три: Общината отвръща на удара
Сагата извънучилищни звена - епизод три: Общината отвръща на удара / netinfo

Община Добрич предяви частични искове за нанесени имуществени вреди срещу директорите на Центъра за работа с децата, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и Ученическата спортна школа.  

 

Исковете са внесени в Добрички районен съд на 7 юли 2008 година, съобщават от кметството. Всеки частичен иск е по 1500 лева за всеки директор поотделно, за нанесена имуществена вреда на Общината за периода от 1 април до 30 юли 2008 година. Имуществената вреда е на база сумите, равняващи се на изплатените заплати, други възнаграждения и плащания, както и дължимите по тях осигурителни вноски на персонала в ЦУТНТ, ЦРД и УСШ, уточняват от пресслужбата на общината.

 

Общинарите обясняват, че са предприели подобна мярка срещу директорите на извънучилищните звена Надя Добрева, Тодор Спиров и Богомил Йорданов, понеже тримата са възпрепятствали своевременното произнасяне на Министъра на образованието и науката, обжалвайки решението на Общински съвет за тяхното закриване.

 

Жалбите на директорите по образуваното административно производство бяха оставени без разглеждане в Административен съд Добрич и Върховен административен съд с мотивите, че решението на Общински съвет за закриването на извънучилищните звена не подлежи на съдебен контрол, припомнят от общината.