Ремонтират пътя Пчеларово - Житен - Красен
Ремонтират пътя Пчеларово - Житен - Красен / община Генерал Тошево

Започнаха строителните дейности по рехабилитацията на пътя между село Пчеларово и село Красен, съобщават от пресслужбата на община Генерал Тошево. В момента тече фрезоване на повърхностния слой на старата пътна настилка и полагане на нови бордюри в село Пчеларово.

Отсечката, която е дълга 16.8 км и е сред важните пътни артерии в общината, ще бъде изцяло асфалтирана, с положена нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. След приключване на цялостната рехабилитация селата Зограф, Узово, Градини, Житен и Сноп ще имат нов вид на главните улици.

Дейностите по мащабния инфраструктурен ремонт се реализират със европейски средства в размер на 3,5 млн. лева по Оперативна програма „Развитие на селските райони”.

Междувременно приключи частичното преасфалтиране на общинските пътища: Пчеларово - Дъбовик - Равнец и Пчеларово - Дъбовик - главен път за Добрич, отсечката за село Калина и от разклона за село Пленимир до село Петлешково. Финансирането на тези пътно-строителни работи се осъществи със средства от бюджета на община Генерал Тошево.