Рехабилитират пътя Пчеларово - Дъбовик - Равнец
Рехабилитират пътя Пчеларово - Дъбовик - Равнец / Община Генерал Тошево

Започнаха строителните дейности по рехабилитация на общинската пътна инфраструктура в направлението Пчеларово - Дъбовик - Равнец. Отсечката е дълга 11 км. В момента фирмата-изпълнител е ангажирана с полагането на основния слой асфалт. Ще бъдат изградени отводнителни канавки и поставени вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Предвижда се и да се обновят части от водопроводите на селата Пчеларово и Равнец, в които най-често се появяват аварии, водещи до спиране на водоподаването, големи загуби на питейна вода и наводняване на улици и дворове.

Мащабните дейности се извършват по проект, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013. Общата стойност е 2 196 989 лева. Очаква се да се улесни достъпа на района до републиканската пътна мрежа, което да доведе до икономическо съживяване и привличане на инвестиции.

През 2013 година, отново със средства по ПРСР, Община Генерал Тошево извърши рехабилитация на общински път Пчеларово - Житен - Красен. След завършване и на отсечката Пчеларово - Дъбовик - Равнец, предстои последният етап от пътно-ремонтни работи в това направление. По програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния -България изцяло ще бъдат рехабилитирани пътищата в селата Сноп и Градини, с което за над 2 000 жители от 11 села в западния район на община Генерал Тошево ще се подобри достъпа до социални, здравни и административни услуги. Ще се улесни транспортирането на земеделската продукция към зърнобази, мелници и хранително-преработвателни предприятия във вътрешността на страната, както и до морските пристанища в Балчик и Варна, подчертават от администрацията.

Рехабилитират пътя Пчеларово - Дъбовик - Равнец
netinfo