Приключени са някои от проектите по публичната инвестиционна програма
Приключени са някои от проектите по публичната инвестиционна програма / Дарик Добрич

Сключени са договорите за изпълнение на 11-те проекта в Добричка област, финансирани по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", която бе гласувана на 14 март т.г. Одобреното финансиране на региона е 13 299 387 лева.

Кметовете на общини в Добричко отчитат, че навсякъде в определения срок са стартирали процедури за обществени поръчки. Към настоящия момент има сключени договори с изпълнителите на всички 11 проекта. Три от договорите в община Тервел вече са изпълнени и са депозирани заявки за окончателни плащания в Министерство на финансите. Останалите два договора в общината са в процес на изпълнение. Приключен е също и един от двата проекта на община Балчик. В останалите общини дейностите продължават, като в някои от тях изпълнението е на значително напреднал етап.

Крайният срок за отчет на напредъка по проектите е 15 август т.г. Областният управител Недко Марчев е изпратил данните на министъра на финансите, съобщават от Областна администрация. Срокът за изпълнение на дейностите и усвояване на средствата е до края на календарната 2014 година.