Презентират проекта за изграждане на индустриален парк в Добрич
Презентират проекта за изграждане на индустриален парк в Добрич / netinfo

Кметът Детелина Николова ще представи днес в София проекта на общината за обособяване на бизнес зона върху терена на бившето военно поделение. Това ще стане на конференция „Нови партньорства за развитие на бизнеса и индустриалните паркове”, организирана от Американската агенция за международно развитие.

Бъдещият добрички бизнес-парк ще бъде разположен на площ от 42 хектара. В момента със съдействието на Министерството на икономиката се изготвят цифров кадастър и подробен устройствен план /ПУП/ на терена. Кадастърът трябва да уточни подземните комуникации, а ПУП ще определи парцелите за производствени мощности, зоните за услуги и зелените площи, магазините и заведенията.

Кадастърът и ПУП трябва да бъдат готови през пролетта на 2008-ма година. Идеята на проекта е да се съчетаят максимално възможностите на общината и бъдещите инвеститори за бизнес зоната, каза кметът Детелина Николова. Има възможност да се кандидатства за средства от програма ФАР, с които да се изгради инфраструктура около индустриалния комплекс.