Преизбраха Светлана Борисова за председател на Административен съд - Добрич
Преизбраха Светлана Борисова за председател на Административен съд - Добрич / Дарик Добрич

Висшият съдебен съвет преизбра Светлана Борисова за председател на Административен съд -Добрич за нов петгодишен мандат. Тя оглавява институцията от създаването й през 2007 година. "Започнах много неща в предишния мандат, които считам за редно да доведа докрай като работата по утвърждване на съда, по решаване на проблемите със сградния фонд и материално-техническата база и това бе основния ми мотив да се кандидатирам отново за поста" - коментира пред Дарик съдия Борисова.

Тя информира, че в работата на съда вече се използва натрупаният опит от сътрудничество с австрийските съдилища, започнало през миналата година. Предстои съдиите да преминат обучение по европейско право в рамките на проект по оперативна програма „Административен капацитет”. Светлана Борисова даде отлична оценка за работата на колегите си през изминалите пет години и сподели, че екипът й е амбициран да надгради постигнатото до момента.

50-годишната Борисова е завършила Езикова гимназия "Гео Милев” в Добрич и юридическия факултет на Софийски университет, откъдето има и магистърска степен по европейско право. Професионалната й кариера започва като младши съдия в Окръжен съд-Добрич, била е районен съдия и председател на Районния съд.